Search

Kreativní hnízda 2018

V posledním lednovém týdnu jsme se rozhodli dát našim žákům příležitost si vyzkoušet „učení se tak trochu jinak“, spíše tedy „tak hodně jinak“. Neseděli v lavicích a neprobírali látku školních předmětů.

Během pondělí a úterý si mohli vybrat několik ze 32 různých aktivit. Největší zájem byl o účast na soudním jednání, kurzy 1. pomoci a sebeobrany, besedu o drogách, Neviditelnou výstavu v Praze, prohlídku transfuzního oddělení FN, exkurzi v pivovaru a Sexuální výchovu pro pokročilé. Někdo z učitelů nazval tento program Kreativní hnízda. Pravděpodobně ho to napadlo, když sledoval žáky a žákyně, jak navrhují a šijí vlastní baťůžek, fotí ve školním ateliéru, vyjadřují zajímavé názory na jednom ze čtenářských klubů nebo se nadšeně potí na tanečním workshopu. Možná kreativitu spatřoval v té veliké škále možností, které byly v nabídce.

Ve středu soutěžily týmy jednotlivých studijních oborů v mnoha disciplínách v hale TJ Lokomotiva. Na děleném prvním místě se umístili „ekonomové“ a „návrháři“. Gratulujeme! Ze středy na čtvrtek využilo cca 70 nadšenců (včetně 6 učitelek a paní ředitelky) možnosti přespat ve škole. Koukali na filmy, hráli deskové hry v učebnách nebo míčové hry v tělocvičně, tančili, jedli pizzu, povídali si o všem možném, … Bylo to fajn J.

Ve čtvrtek pak třídy jako týmy musely zvládnout „únikovku“, aby mohli všichni odejít na prázdniny.

Vzhledem k tomu, že většina žáků se vyjádřila v tom smyslu, že se jim tento způsob výuky líbil, předpokládáme, že se „kreativní hnízda“ na škole stanou tradicí.

[Best_Wordpress_Gallery id=“113″ gal_title=“Kreativní hnízda 2018″]

Rozdělení učeben a srazy 18.10.2022

Skip to content